Зошто Спасовски го смени началникот на СВР Битола?

0
1406

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска на седницата на Собранието на Македонија посветена на пратенички прашања рече дека одлуката да го смени и началникот на СВР Битола била заради како што рече неоткривање и неразрешување на случаите со палењето на десетици автомобили во Битола.

На ова реприцираше пратеникот од ВМРО ДПМНЕ Илија Димовски кој рече дека новиот началник што го поставил Спасовски исто така не открил кој своевремено него му го запалил автомобилот.