Христос Воскресна! Навистина Воскресна!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Православните верници го слават најголемиот христијански празник Велигден – Христовото Воскресение, ден кога Исус Христос ја докажал својата божествена моќ и воскреснал од мртвите.

Христос Воскресна! Навистина Воскресна! Со овој поздрав на полноќ се поздравија верниците Соборниот храмот Свети Великомаченик Димитриј во Битола, откако пред нив со биењето на камбаните на полноќ веста за Воскресението Христово ја објави Митрополитот г. Петар.

Share.