Шоубиз

Промоција на песната на Марија Груевска во Битола и Скопје

Најновиот видео запис на Марија Груевска е за нејзината песна „Горам цела (Горим сва)“, која ја испеа на српски. Промоцијата на песната, Марија ја одржа пред верните фанови во Битола, а потоа и во Скопје. За промоцијата во Офицерскиот дом во Битола истакна: „Идејата е од неколку причини: пред се , Офицерскиот дом располага со најубавиот ПОВЕЌЕ…

„За Вас“, нова песна на Никола Зацески

Најновата песна на младиот и талентиран Никола Зацески е со наслов „За Вас“. Оваа песна Никола ја промовира после „Мојот пат“, „Срцето мое тука чука“, и по одличната преработка на „Лихнида“. Музиката и аранжманот се дело на познатиот Николче Мицески, текстот го потпишуваат Никола заедно со одличната Весна Малинова, а е снимено во студиото „XL“ ПОВЕЌЕ…

„Бројаница“, нова песна на Гуру Харе и Тања Тас

Најновата песна на Игор Атанасоски ака Гуру Харе, е со наслов „Бројаница“, а е во соработка со Тања Тас, пејачка на групата „Темпера“. Покрај Тања како вокал, учествуваат Дамир Имери на Хемонд органа и Мите Димовски на тапани. Автор на музиката, текстот и аранжманот е Гуру Харе, кој исто така ги свири гитарите во песната. ПОВЕЌЕ…

Познатите Ви ја честитаат Новата Година

Пејачи, музичари, актери и други познати имиња од градот, државата и странство, преку видео пораки Ви ја честитаат Новата 2022 година.

Снег, најнова песна на Стефанија и Владимир

Најновата песна на Стефанија и Владимир е со наслов„Снег“ и отсликува празнични џез вибрации. Песната е снимена во живо во музичкото студио Welcome to Stefanija’s Music World, 1 mic 1take ( Импровизација на само едно снимање, што ја прави уште поискрена и поедноставна да допира до душата и да разнежнува.) Текстот е на   Стефанија, музика – ПОВЕЌЕ…