За нас

ТЕРА телевизија е една од првите приватни комерцијални ТВ станици во Република Македонија. Започна со емитување на сопствена програма на 07 Април 1993 година. Првите неколку години како локална ТВ станица која го покриваше со својот сигнал градот Битола, а од 1996 година со пoставување на дополнителна предавателна мрежа ја прошири својата видливост покривајќи го Пелагонискиот регион. Од 2014 година ТЕРА Телевизија започна со емитување на својот сигнал во Full HD. ТЕРА Телевизија како регионален медиум во регионот Д-5 покрива потенцијални 300.000 гледачи во општините Битола, Прилеп, Ресен, Крушево, Кичево, Македонски Брод, Демир Хисар, Могила, Новаци, Долнени и Кривогаштани. Со карактеристичен програмски концепт, автентичен и поразличен од останата ТВ понуда, со ТВ програма блиска до своите гледачи, со одлично едуциран кадар, со сопствена ТВ продукција и со бројни награди и признанија дома и надвор, ТЕРА ТВ беше и останува на страната на гледачите, а тие ја чувствуваат како своја телевизија.

.

Актуел – Понеделник до Петок — 16:55, 20:55

Ритамот на градот – Понеделник до Петок — 17:30, 21:30

Спорт рапорт – Понеделник до Петок — 17:50, 21:45

Сабота и Недела — 16:55, 20:55

Два пати исто, но сепак различно – Петок — 16:00,20:00

Тера Забавник-Вторник и Четврток 16:00 и 20:00

Металманиа на Тера-Сабота-20:20

Во „60 секудни“-куси вести на Тера Телевизија во текот на денот ( со глас, текст и фотографија) за информирање и на лицата со оштетен слух)

Директно-четврток 20:00

Офсајд-понеделник 20:00

Импресум

Тера Телевизија-Битола

Стево Башуровски-главен и одговорен уредник
Весна Шеровска-новинар
Маја Богоевска-новинар
Зоран Мишевски-новинар
Мими Марковски-новинар
Неда Маретиќ-новинар

Ул.Јанко Палигора бб. Битола 7000 Република Македонија
tera@tera.mk

+(389)47 258080