КОВИД 19

11 починати и 2071 нов случај, од нив 178 во Битола

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје дека во последните 24 часа направени се 6.010 тестови, а регистрирани се 2.071 нов случај на КОВИД-19: Скопје – 1.047, Битола – 178, Кавадарци – 89, Куманово – 73, Тетово – 66, Гевгелија – 63, Прилеп – 47, Кочани – 42, Велес – 41, Гостивар ПОВЕЌЕ…

3 починати и 109 нови случаи во Битола

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје дека во последните 24 часа направени се 4.021 тестови, а регистрирани се 1.172 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 629, Битола – 109, Куманово – 64, Охрид – 53, Штип – 36, Тетово – 35, Кавадарци – 30, Велес и Кичево – по 27, ПОВЕЌЕ…

170 нови случаи во Битола и 2 починати пациенти

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира, дека во последните 24 часа направени се 6.353 тестови, а регистриран е 2.051 нов случај на КОВИД-19: Скопје – 1.027, Битола – 170, Прилеп – 107, Куманово – 86, Струмица – 55, Тетово – 49, Охрид – 48, Штип – 47, Кавадарци – 45, ПОВЕЌЕ…

24 починати, 2269 нови случаи, а од нив 183 во Битола

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје дека во последните 24 часа направени се 7.038 тестови, а регистрирани се 2.269 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 1.169, Битола – 183, Прилеп – 165, Куманово – 88, Кавадарци – 56, Гевгелија – 48, Охрид – 44, Тетово – 43, Струмица – 35, ПОВЕЌЕ…

Висока неделна инциденца во Крушево и Битола

Во периодот од 10 до 16 јануари има зголемување за 33,9 проценти на позитивните случаи во Македонија. Највисока неделна инциденца е регистрирана во Крушево, а висока е и во Битола, се вели во неделниот извештај за состојбата со Ковид 19 на Институтот за јавно здравје. Тестирани се вкупно 45.401 материјали во лабораториите во кои се ПОВЕЌЕ…