Вести

Запознајте ги Иво, Стефан и Вероника – млади архитекти кои создадоа одлични урбани решенија инспирирани од логото на ИутеКредит

Иво Лазароски и Стефан Жупан од Охрид се добитниците на првото место на конкурсот за дизајн на идејно архитектонско решение за урбана опрема распишан во декември минатата година од страна на Ерор Колектив, а поддржан од ИутеКредит Македонија. Идните архитекти кои во моментов студираат архитектура во Љубљана и Милано изработија креативен проект кој содржи елементи ПОВЕЌЕ…

Работна средба меѓу НП Пелистер и НП Галичица

Целта во иднина на НП Пелистер е да се финансира со фондови од надвор, за на тој начин да се заштити природата, рече директорот Осман Шукриу, кој истакна дека токму таков проект бил потпишан со неговото доаѓање. -Целта моја за мандатот ми е да работиме на проекти од надвор за да не ги користиме ресурсите ПОВЕЌЕ…

Жителите бараат асфалт, општината го решава проблемот

„Како јас сега да си одам дома со вода и кал. Како ќе излезам и во чаршијата и после дома да си одам. Вака е секогаш од овие дупки и од овие патишта“, рече Васко Петковски жител на ул.Даме Груев во Битола. Вака денеска дел од жителите од ул. Даме Груев во Битола реагираа  до ПОВЕЌЕ…

РЕК Битола ги следи и реализира еко процесите со забрзана динамика во последните 3 години

Од 2017 година, на РЕК Битола му е од исклучителна важност запазувањето на еколошките норми во работењето при производството на електрична енергија. За разлика од порано, комбинатот и АД ЕСМ во последните три години со забрзано темпо ги следат и реализираат бројните еколошки процеси за кои имаат преземено обврска и со кои треба државата да ПОВЕЌЕ…

Пензионерите ја анализираа ланската година

Здружението на пензионери од Битола денеска ја одржа 11 тата седница на која на дневен ред беа извештајот за работењето на здружението за 2020 година, завршната сметка за 2020 година и извештајот за работењето на надзорниот одбор за 2020 година.  Поради пандемијата со ковид 19 извештајот за ланската година се разликува од извештајот од 2019 ПОВЕЌЕ…