Вести

Градоначалникот Кузманоски на увид на градежни активности

Градоначалникот на Општина Новаци, Љубе Кузманоски изврши увид на градежните активности за изработка на настрешница и клупи за седење околу повеќенаменското игралиште во село Новаци. Исто така ќе биде изработена и настрешница во капелата во село Новаци. Наскоро во Новаци ќе започне оградување на простор за дневен престој со детски реквизити на фудбалско игралиште во ПОВЕЌЕ…

Пахор: ЕУ да го гледа Западен Балкан како целина

Усвоена е заедничка декларација во рамките на процесот Брдо-Бриони со која се повикува Европската унија да го гледа регионот на Западен Балкан како целина, соопшти претседателот на Словенија, Борут Пахор. „ Ја повикуваме ЕУ да го гледа регионот на Западен Балкан како целина, и не само како одделни земји со кои преговара“, рече Пахор на ПОВЕЌЕ…

Франција планира да го укине носењето на маска на отворен простор

Франција наскоро ќе ја достигне точката кога маската повеќе нема да биде задолжителна на отворено, изјави министерот за здравство, Оливие Веран, без да даде притоа датум, кога тоа ќе се случи, јави дописникот на МИА. -Се уште не сме на ова ниво, но ќе стигнеме наскоро, рече Веран во интервјуто за БФМТВ. „Кога сте надвор, ПОВЕЌЕ…

24 мај Денот на сесловенските просветители, неработен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ 24 мај 2021 година (понеделник) „Св. Кирил и Методиј“, Ден на сесловенските просветители е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија. Министерството за труд и социјална политика на сите граѓани во Република Северна Македонија им го честита празникот ПОВЕЌЕ…

Почна поставувањето на подземни контејнери

Јавното претпријатие „Комуналец“ почна со  поставување подземни контејнери низ Битола со што ќе се подобри хигиената со собирањето на отпадот во Битола, а ќе се врши и селекација. Ланската година Советот на Општина Битола донесе одлука да можат да се постават овие садови за комунален отпад. Подземните контејнери се изработени како бетонски шахти , вкопани ПОВЕЌЕ…